De organisatie van de wiskunde club

Een van de uitgangspunten van de wiskunde club is dat iedereen die iets wil organiseren dit moet kunnen doen. Daarom heeft de wiskunde club een speciale structuur.

De structuur van de wiskunde club is gebaseerd op projecten. Iedereen die een project wil beginnen kan dat doen. Diegene is zelf verantwoordelijk voor wat met zijn project te maken heeft, neemt zelfstandig beslissingen en is het aanspreekpunt voor zijn project. De wiskunde club biedt vervolgens mogelijkheden voor het project. Zo zijn er altijd enthousiaste mensen die mee willen helpen, er kan een plek komen op de website waar het project goed te vinden is en gebruik gemaakt worden van het netwerk van contactpersonen van de wiskunde club.

Op deze manier ligt de focus op dat er dingen gedaan worden. Als iemand een idee wil uitproberen, wordt dat niet tegengehouden. En wanneer iemand besluit niets meer te doen aan zijn project, sterft dat een natuurlijke dood.

Hoe weet ik wie ik moet aanspreken?

Projecten die gevonden willen worden hebben een plek op de website. Daar staat dan informatie over het project en wie de contactpersoon is. Als dat niet binnen drie muisklikken te vinden is, dan ben je bij de algemene contactpersonen bij het juiste adres.

Waarom is er geen bestuur?

Wij zijn overtuigd van de effectiviteit van samenwerkende projectgroepen. Projectleiders zijn goed in staat hun eigen project te besturen en overkoepelende zaken worden met iedereen samen besproken.