Dimensions

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik met vwo-diploma op zak de middelbare school verliet en wiskunde ging studeren. Maar ik heb nu nog steeds, voornamelijk via e-mail, contact met mijn 6v-mentor (die wiskundeleraar was, maar helaas nooit de mijne). Over het algemeen gaan de mailtjes vooral over hoe met mij en met de studie gaat en hoe het met hem en zijn nieuwe (maar ook wiskunde-georiënteerde) baan gaat. Maar soms gaan de mailtjes ook wel eens over wiskunde zelf.

Zo stuurde hij me in juli 2008 een link naar de film Dimensions, die hij zelf bekeek om zijn 'meetkundig-ruimtelijk inzicht te vergroten'. Zelf heb ik toen ook een aantal hoofdstukken bekeken en de filmpjes zagen er inderdaad erg mooi en duidelijk uit! Maar zoals het vaak gaat met dat soort dingen vergat ik in de loop van de tijd naar de filmpjes te kijken en dacht ik niet eens meer aan het bestaan van de film. Zonde!

Afgelopen week hoorde ik dat de film zou worden vertoond voor het vak Lineaire Algebra en toen moest ik meteen weer terugdenken aan dat ene mailtje. Helaas komen de tussentoetsen er bijna aan, maar daarna ga ik zelf ook maar weer eens werken aan mijn meetkundig-ruimtelijk inzicht (lees: Dimensions kijken)!

Dus voor iedereen die de documentaire afgelopen week gemist heeft, maar toch wil genieten van een (volgens mij erg nuttige) duizelingwekkende reis van twee uur naar de vierde dimensie: http://www.dimensions-math.org/Dim_NL.htm